• Gratis verzending vanaf € 35

Zin in een zomerse frisse maaltijd of een lekker bijgerecht? Een Griekse salade of Horiatiki met organo brengt je zo in vakantiesfeer!

Ingrediënten voor 2 personen als maaltijd of 4 als bijgerecht:

  • 3 tomaten, in partjes gesneden
  • 1 middelgrote rode ui, in ringen gesneden
  • 1 komkommer, gepeld en in dikke halve manen gesneden
  • 1 groene paprika, in ringetjes
  • 16 zwarte olijven
  • 200 g blok fetakaas (7 ons)
  • 1 el rode wijnazijn
  • 1/4 kopje extra vergine olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • zeezout

Bereiding:

Het geheim van een heerlijke Griekse salade zit hem in de kwaliteit van de (biologische) ingrediënten: sappige rijpe tomaten, knapperige komkommer, romige fetakaas, extra vierge olijfolie en wat pittige zwarte olijven zullen echt een verschil maken.

Om dit Griekse salade-recept (Horiatiki zoals de Grieken het noemen) te maken, begin je met het snijden van je groenten. Was ze grondig. Snijd de tomaten in partjes, snijd de ui in dunne ringen, snij de komkommer in dikke plakjes (als je biologische komkommer gebruikt en hem goed wast hoef je hem niet te schillen) en ontpit de groene paprika en snij in ringetjes. Doe alles in een grote kom samen met de olijven.

Breng op smaak met zout en overgiet met de extra vergine olijfolie en azijn. Gooi alles bij elkaar, zodat de smaken zich vermengen. Pas op dat je niet te veel zout toevoegt, want de fetakaas en de olijven zijn zout genoeg. Snij de fetakaas in dirhoekjes en presenteer bovenop de groeten. Werk af met nog een scheutje olijfolie en de gedroogde oregano.

Griekse salade (Horiatiki) is heerlijk als bijgerecht of als lichte zomermaaltijd met een stukje knapperig brood!