Gratis verzending vanaf € 35 in België
Oh!rganic

Wat duurzaamheid in de praktijk betekend voor Ohrganic

Alle ingrediënten die Oh! gebruikt voor de eigen producten (kruideninfusies en kruiden) zijn van gecertificeerde biologische oorsprong en worden voor 96% bij de boer aangekocht aan een voor de boer leefbare prijs.

Ingredienten in voedingswaren van producten van partners  zoals koekjes en havermout, zijn ook allemaal van gecertificeerde biologische oorsprong en worden artisanaal verwerkt.

Honing is natuurlijk, lokaal en artisanaal, maar kan door de wetgeving hier geen biolabel verkrijgen.

Oh! draagt zelf het EU Biolabel en het Biogarantie label en wordt door TÜV Nord Integra gecontroleerd. Ons erkenningnummer is 110640.

We streven naar een zo duurzaam mogelijke verpakking. Concreet wil dit zeggen dat al onze papieren consumentenverpakkingen van gerecycleerd materiaal zijn gemaakt met plastic van plantaardige oorsprong. Labels zijn ten minste FSC en waar mogelijk op basis van gerecycleerd materiaal, of graspapier.

Ook de verpakking van de partners voldoet aan de strengste duurzaamheidseisen.

Naast de papieren verpakking kiezen we voor duurzame glasverpakking en blik, om hergebruik te stimuleren.

Bij het kiezen van het aanbod aan accessoires en keramiek zijn naast gebruiksgemak (we testen al onze accessoires uitvoerig zelf en enkel wat werkt en een lange levensduur heeft bieden we aan) zijn productiemethode, land van oorsprong en de duurzaamheid van de gebruikte materialen van doorslaggevend belang. Zo is al onze keramiek loodvrij, het meeste van het glas geproduceerd in Europa (Duitsland) en plastic, indien niet plantaardig, BPA vrij (dus non-toxic). Enkele van de accessoires komen echter wel uit het Oosten, aangezien er voor deze accessoires voorlopig geen Europese producenten zijn. We houden de markt in het oog, en telkens er een duurzamer alternatief voorhanden is, passen we ons aanbod aan.

Promotiemateriaal is zo beperkt en duurzaam mogelijk maar is wel essentieel in het bijdragen tot het commerciële succes van Oh! Hiervoor kiezen we voor een duurzame drukker en FSC papier.

Onze kruideninfusies worden gemengd en verpakt door een maatwerkbedrijf in de regio van Antwerpen. Zo helpen we mee aan duurzame en lokale tewerkstelling en beperken we transport.

Transport wordt zo veel mogelijk beperkt en geoptimaliseerd door leveringen te bundelen, compact te verpakken en waar mogelijk voor duurzame oplossingen te kiezen zoals elektrisch vervoer.

Waar mogelijk kiest Oh! ook altijd voor de meest duurzame koerier of moedigt ze particuliere klanten aan om hun online bestelling op te halen in een afhaalpunt in hun buurt. Door ‘the last mile’ te voet of per fiets te doen, daalt de ecologische voetafdruk van bestellingen drastisch en beperken we samen de impact van e-commerce.