Gratis verzending vanaf € 35 in België
Oh!rganic

Griekse bergthee,  ook wel gekend als Grieks bergkruid, Sideritis Scardica of Shepards tea / herdersthee is een van nature cafeïnevrije kruidenthee-infusie gemaakt van de gedroogde bloemen, bladeren en stengels van de Sideritis-plant, een aromatisch en medicinaal kruid uit de bergen in Griekenland.

Grieks bergkruid, ook gekend als Griekse bergthee of herdersthee (latijnse naam sideritis scardica) wordt in Griekenland in de bergen in de regio van Olympus verbouwt. Kruiden van dezelfde familie kan je in de verschillende regios’s in de balkan vinden (Griekenland, Albanië, Turkije). Daar worden deze kruiden al eeuwen gebruikt voor hun medicinale werking. Het kruid sideritis scardica uit de regio van Olympus, heeft evenwel meer werkzame stoffen en is aromatischer dan de kruiden met een andere oorsprong.

Verhoogt de weerstand, helpt bij bestrijding van verkoudheden en infecties van de bovenste luchtwegen, werkt bloeddrukverlagend, ontspannend en versterkend en helpt bij angsten.

Er zijn veel variaties en veel kwaliteiten van Grieks bergkruid op de markt. Voornamelijk in Griekenland zelf, maar ook sporadische er buiten. Kruiden met een grote bloem, een schakering van groenen en rode topjes die sterk aromatische zijn geven je de zekerheid dat je een product van goede kwaliteit hebt. De rode topjes zijn het zichtbare bewijs van een hoog gehalte aan antioxidanten. Ziet de thee geel, dan is hij te lang blootgesteld aan zonlicht of van mindere kwaliteit. Kleinere bloemen kunnen wijzen op een andere variëteit (dus niet uit de regio van Olympus) en een productie op lagere hoogte. De hoogte is heel belangrijk voor de kwaliteit van de thee. Verbouwing boven de 1000 geeft meer werkzame stoffen in de kruiden. Natuurlijk is het ook belangrijk dat de kruiden op biologische wijze geteelt worden zonder pesticiden. Let dus zeker op het Bio-label!


Een studie uit het Journal of Physiology and Pharmacology van oktober 2012 wees uit dat extracten van Sideritis / Griekse bergthee de bloeddruk hielpen verlagen en de bloedvaten hielpen ontspannen.
In de studie met dieren werd de arteriële bloeddruk gemeten en werd vastgesteld dat een dosis Sideritis-extract leidde tot verwijding van het bloedvat, waardoor de bloeddruk daalde en de hartspier minder werd belast.
De studies hebben bijgedragen tot het gebruik van Sideritis vanwege de voordelen voor de gezondheid van het hart, toch is verder onderzoek nodig voordat Griekse bergthee kan worden beschouwd als een echte behandeling voor cardiovasculaire aandoeninge

Een studie uit het Journal of Physiology and Pharmacology van oktober 2012 wees uit dat extracten van Sideritis / Griekse bergthee de bloeddruk hielpen verlagen en de bloedvaten hielpen ontspannen.
In de studie met dieren werd de arteriële bloeddruk gemeten en werd vastgesteld dat een dosis sideritis-extract leidde tot verwijding van het bloedvat, waardoor de bloeddruk daalde en de hartspier minder werd belast.
De studies hebben bijgedragen tot het gebruik van Sideritis vanwege de voordelen voor de gezondheid van het hart, toch is verder onderzoek nodig voordat Griekse bergthee kan worden beschouwd als een echte behandeling voor cardiovasculaire aandoeningen.

 

Griekse bergthee / Sideritis scardica bevat geen theïne en is dus niet opwekkend. Het kruid wordt een ontspannende werking toegeschreven.

 

Bij Oh!rganic in  de online shop of bij een van onze verkooppuntenvind je een exellente kwaliteit van Griekse bergthee.

 

Tijm heeft antiseptische, schimmelwerende, antimicrobiële, slijmoplossende en antioxiderende eigenschappen en wordt beschouwd als de plant met de meest therapeutische eigenschappen. Vooral bij klachten aan de luchtwegen zoals verkoudheid, holte-ontstekingen, hoest, overmatig slijm is tijm aangewezen als thee of als siroop. Lees meer...

Salie is een natuurlijk antibioticum en het helpt ook, in de vorm van een drank, bij indigestie. Ideaal voor mondbehandeling bij verwondingen, keelontsteking en tandvleesontsteking. Werkt ontsmettend, slijmoplossend en krampstillendend. Lees meer…


Oregano is een geurig, meerjarig, inheems en struikachtig kruid van de Middellandse Zee en Centraal-Azië. De hirtum (heracleoticum) is de Griekse oregano die als 's werelds beste oregano beschouwd wordt vanwege zijn sterke aroma en zijn hoge gehalte aan essentiële olie met een hoog gehalte aan carvacrol, de belangrijkste farmaceutische substantie.

Oregano heeft een sterke antibioticum activiteit en tal van andere eigenschappen. Het werkt tegen diarree, is ontstekingsremmend, bacterie-dodend, slijmoplossend en werkt tegen chronische reuma. Oregano heeft 12 keer meer antioxiderende effecten dan een sinaasappel, 30 keer meer antioxiderende effecten dan een aardappel en 42 keer meer antioxiderende effecten dan een appel.

Oregano kan je gebruiken op salades of in tomatensaus en op je pizza.

De kruiden die Oh!rganic aanbiedt komen voornamelijk van onze partner Altea Herbs, in Griekenland. Om mengelingen te maken kopen we soms elders kleine hoeveelheden aan. Deze zijn ook altijd van biologische oorsprong en met label.


Nee, al onze kruiden infusies zijn vrij van theïne. Je kan ze dus heel de dag en avond door drinken, en zijn ook geschikt om aan kinderen te geven.


Ja, alle producten die we zelf mengen en verpakken zijn biologisch en dragen het EU biolabel en Biogarantie label. Producten van onze partners zijn ook bio, alleen de lokale honing heeft dit label niet aangezien dit niet mogelijk is. Meer info ...

We streven naar een zo duurzaam mogelijke verpakking. Concreet wil dit zeggen dat al onze papieren consumentenverpakking van gerecycleerd materiaal is met plastic van plantaardige oorsprong. Labels zijn ten minste FSC en waar mogelijk op basis van gerecycleerd materiaal, of graspapier.
Ook de verpakking van de partners voldoet aan de strengste duurzaamheidseisen.

Naast de papieren verpakking kiezen we voor duurzame glasverpakking en blik, om hergebruik te stimuleren.

Voor onze B2B verpakking en verzendingsverpakking van de online shop, hergebruiken we zo veel mogelijk verpakkingsmateriaal van onze leveranciers. Het kan dus zijn dat je bubbleplastic of verschillende materialen in je pakket of levering krijgt. Lees meer...

Bij een maatwerkbedrijf in de Provincie Antwerpen.

Online in onze shopen in verschillende (bio)winkels, op markten en evenementen. Voor de volledige lijst,klik hier.
Hou ook zeker onze Facebookpagina in het oog voor het laatste nieuws.

Ja, als je duurzame waarden hoog in het vaandel draagt en graag en een langetermijnrelatie met ons wil opbouwen.

Meer info over samenwerking.

Stuur ons een mailtje en we maken een vrijblijvende afspraak om kennis te maken.