Gratis verzending vanaf € 35 in België
Oh!rganic

Salie: een ondersteunende remedie voor de menopauze

De helft van de wereldbevolking is vrouw, en komt vroeg of laat in de overgang. Een verwarrende tijd vol ongemakken, en voor sommigen zelf ronduit een nachtmerrie.

Theepotten met filter: een praktische en gezonde manier om (kruiden)thee te zetten

Thee is een geliefde drank over de hele wereld, en steeds meer mensen ontdekken de voordelen van het zelf zetten van thee met behulp van theepotten met filters. Deze handige apparaten maken het mogelijk om theeblaadjes te laten trekken en tegelijkertijd de losse theebladeren te scheiden van het eindproduct. In dit artikel zullen we de voordelen en het gebruik van theepotten met filters bespreken, evenals de verschillende soorten filters die beschikbaar zijn.

Honing, goed voor ons en de natuur, met dank aan de bij en de imker

Op 20 mei is het Wereld Bijendag, een dag om de bij te eren en ook de zoete en heerlijke nectar te vieren die door bijen wordt geproduceerd. Maar de bij is zo veel meer dan de leverancier van heerlijke honing. Ze is essentieel voor ons lokale ecosysteem.

Tijm: een boost voor je humeur?

Uit onderzoek blijkt dat tijm kan helpen bij het verbeteren van de stemming en het verminderen van stress. Het exacte mechanisme is echter nog niet volledig begrepen en meer onderzoek is nodig om deze effecten te bevestigen, maar onderzoeken bij dieren en in het labo zien er veelbelovend uit. Momenteel gaat men er van uit dat het de kalmerende eigenschappen van thymol en andere stoffen in tijm zijn die dit rustgevend effect veroorzaken.

Salie: een krachtig kruid voor in je keuken én je medicijnkastje

Salie is een kruid dat al eeuwenlang wordt gebruikt voor culinaire en medicinale doeleinden.

Lekker slapen met Griekse bergthee

Als je last hebt van stress, angst of slapeloosheid, heb ik een tip die je misschien wel interessant vindt: Griekse bergthee!