Bircher Muesli met Griekse bergthe
Deze tip kreeg ik van Kristien, een grote fan van onze Griekse bergthee. Zij vervangt de (plantaardige) melk van haar bircher muesli door afgekoelde Pure Olympus Griekse bergthee waardoor je ontbijt een kruidige dimensie krijgt. Zeker het proberen waard als je graag van een stevig havermout ontbijt geniet.
Voor 2 personen
- 50 gram havermout
- 150 milliliter Griekse bergthee (afgekoelde Pure Olympus)
- 1 kleine appel geraspt
- 5 eetlepels gemengde noten/rozijnen/pitten/zaden - naar smaak
- 1 eetlepel ahornsiroop (optioneel)
- 1/2de theelepel kaneel
Voor de afwerking
- 2-3 eetlepels (plantaardige of Griekse) romige yoghurt
- Blauwe bessen
- Amandelschaafsel
Instructies
1. Rasp de appel.
2. Voeg de appel met alle basisingrediënten toe aan een kom en meng goed.
3. Doe alles in een afsluitbare pot en zet deze een nachtje in de koelkast om te weken
4. Om te serveren: verdeel de bircher muesli over twee kommen.
5. Wil je het toch liever warm eten, dan kan je het op dit punt verwarmen.
6. Serveer de bircher muesli met blauwe bessen, amandelschaafsel en een paar lepels romige yoghurt.
7. Bewaren kan tot 4 dagen in een afgedekte kom in de koelkast.