Gratis verzending vanaf € 35 in België
Oh!rganic

Handgemaakt keramiek: een uniek geschenk

Inge De Clerck

Ben je nog op zoek naar een origineel geschenk voor familie, vrienden of gewoon voor jezelf? Verras dan met een uniek stuk handgemaakt keramiek van L’atelier de Jo. Keramiek ontwerpster Jo Haazen maakte een reeks tasjes om helemaal in stijl van onze kruidenthee te genieten, enkel bij ons te koop.

Keramiek van L’atelier de Jo

Antwerps creatieveling Jo Haazen trok naar het zuiden van Frankrijk. De rust en de omgeving inspireerden haar om keramiek te gaan maken. Ze richtte er L’atelier de Jo op waar ze dagelijks in de weer is met haar eigen handgemaakte keramiek.

Omdat alles met de hand wordt gemaakt is elk stuk uniek. Ieder tasje of schaaltje is anders, maar wel altijd met evenveel liefde gemaakt. De keramiek van Jo is kleurrijk en tegelijk bijzonder in eenvoud. Ze werkt de stukken af met glazuur die ze ook zelf maakt.

Daarbij kiest Jo bewust voor glazuur zonder lood. Dat is belangrijk want soms wordt er lood aan het glazuur toegevoegd, terwijl dat uitermate giftig is. Vroeger mengde men wel vaker lood in het glazuur, dat zou de kwaliteit verbeteren. Maar gelukkig zijn er vandaag ook onschadelijke manieren om een mooi en kwalitatief resultaat te krijgen. Net als Oh!rganic houdt Jo van zuivere, natuurlijke producten. De tasjes zijn dus bijzonder geschikt om onze heerlijke kruidenthee uit te drinken.

Bovendien worden de stukken gebakken bij zeer hoge temperatuur, in een speciaal daarvoor ontwikkelde oven. Op die manier wordt de keramiek extra stevig en is ze ook geschikt voor microgolfoven en zelfs afwasmachine.

Een uniek geschenk

Voor Oh!rganic liet Jo zich inspireren door de gele en groene kleuren van het Grieks bergkruid en door de mooie pastelkleuren die Basta Sia Buono gebruikt voor de leuke koekjesverpakkingen. Zo ontstond er een speciale reeks tasjes die enkel bij ons te koop is. Een lekker grote, handgemaakte mok of kleine ronde schaaltjes of tasjes, in onze webshop vind je mooie creaties van L’atelier de Jo.

Zo’n uniek stuk keramiek is echt het ideale geschenk voor elke theeliefhebber. En ‘uniek’ mag je hier dus gerust letterlijk nemen. Er zijn geen twee stukken gelijk. Ieder exemplaar is zuiver handwerk, afgewerkt met heel veel liefde.

De mokken en tasjesliggen heerlijk in de hand, ideaal om even tot rust te komen bij een zalig theemoment. Ze zijn beschikbaar is verschillende zachte kleuren die je zo meenemen naar het zonnige zuiden. De kleine rechte en ronde tasjes dienen ook perfect als koffiekopjes en het allerkleinste modelletje is een ideaal en erg stijlvol espressokopje. Of gebruik ze als suikerpotje of om koekjes te serveren.

Wil je jezelf of iemand anders zo’n moment gunnen? Bekijk dan het aanbod van L’atelier de Jo in onze webshop en bestel snel je eigen, unieke tas voor koffie of thee. Het mediterrane gevoel krijg je er gratis bij!