Gratis verzending vanaf € 35 in België
Oh!rganic

Lekker slapen met Griekse bergthee

Inge De Clerck

Als je last hebt van stress, angst of slapeloosheid, heb ik een tip die je misschien wel interessant vindt: Griekse bergthee!

Griekse bergthee, ook wel bekend als "Sideritis" of "Ironwort", is een inheemse plantensoort die voornamelijk voorkomt in de bergachtige streken van Griekenland. De plant groeit op grote hoogte en gedijt goed in rotsachtige gebieden met een droog en zonnig klimaat.

De thee, eigenlijk dus een kruideninfusie want theïne vrij, wordt gemaakt van de gedroogde bloemen en bladeren van de Sideritis plant. Het heeft een licht bittere smaak en wordt vaak gebruikt als een alternatief voor gewone thee. Griekse bergthee staat bekend om zijn vele gezondheidsvoordelen. Het bevat veel antioxidanten en heeft ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor het vaak wordt gebruikt als een natuurlijk middel om verkoudheid, griep en andere infecties te bestrijden. Het kan ook helpen bij het verlichten van stress en angst, en wordt soms gebruikt als een natuurlijk middel tegen slapeloosheid.

In sommige landen wordt het ook verkocht onder andere namen, zoals "Shepherd's Tea" in het Engels en "Té de Montaña" in het Spaans.

Griekse bergthee staat bekend om zijn ontspannende en rustgevende eigenschappen, en wordt vaak gebruikt als natuurlijke remedie tegen stress en angst. Het bevat verschillende antioxidanten en heeft ontstekingsremmende eigenschappen, wat kan bijdragen aan het verminderen van spanning en angst.

Bovendien kan Griekse bergthee helpen bij het bevorderen van een goede nachtrust. Het bevat namelijk een natuurlijk kalmerend middel genaamd apigenine, wat kan helpen bij het induceren van slaap en het verbeteren van de kwaliteit van de slaap.

Dus als je op zoek bent naar een natuurlijke manier om stress, angst en slapeloosheid te verminderen, zou Griekse bergthee zeker het proberen waard kunnen zijn!

#slapeloosheid #stressverminderen #grieksebergthee #biologisch