Gratis verzending vanaf € 35 in België
Oh!rganic

Onze GINGER OLYMPUS gemberthee is er!

Inge De Clerck

Na heel wat experimenteren voor het juiste recept zit hij eindelijk in ons assortiment: de Ginger Olympus gemberthee, een zalige combinatie van biologische gember met Grieks bergkruid, citroenschil, citroengras, venkelzaad en zoethout. Vanaf nu te koop bij Oh!rganic in zakjes van 40g en 70g of in een mooie bewaardoos met 60g thee.

Biologische gemberthee is extra gezond

Gemberthee is echt aan een opmars bezig. Dat is niet verwonderlijk, want naast de pittige, kruidige smaak is gember ook heel goed voor je gezondheid. Het reinigt je lichaam door gifstoffen af te voeren en zo je natuurlijke balans te herstellen.

Daarnaast werkt gember kalmerend voor je darmen en je maag. Bovendien mag het niet ontbreken in het dieet van wie op een natuurlijke manier gewicht wil verliezen. Want gemberthee drinken remt het hongergevoel en de zin in zoetigheden.

Gember is ook een natuurlijke ontstekingsremmer die helpt bij koorts, hoofd- en keelpijn. De verzachtende eigenschappen werken actief tegen andere pijn zoals reuma en artrose. Dat komt omdat er stoffen aan het lichaam worden onttrokken die de pijnprikkels naar de hersenen sturen.

Maar gember is toch vooral gekend omwille van de positieve invloed op de hersenen. Het is bewezen dat gember het denk- en concentratievermogen verbetert én de ontwikkeling van Alzheimer en dementie afremt.

In de Chinese geneeskunde wordt gember al eeuwenlang gebruikt als natuurlijk wondermiddel tegen heel wat kwaaltjes en ook vandaag is deze wortel er in zowat elke keuken te vinden. Bij ons stijgt de vraag alsmaar meer. Zo rauw kan je het niet echt eten maar in onze gemberthee komen de beste eigenschappen naar boven.

Oh!rganic gemberthee maken

Wij kozen voor een biologische kruidencombinatie die een mooie balans brengt met de pittige smaak van de gember. Onze Ginger Olympus bevat gedroogde gember, Grieks bergkruid, en een unieke combinatie van citroenschil, citroengras, venkelzaad en zoethout.

Bovendien wordt onze gemberthee gemaakt met echte gember en hoogwaardige kruiden omdat we zo de beste kwaliteit kunnen garanderen terwijl de heilzame stoffen hun werk blijven doen. Dat wil natuurlijk wel zeggen dat je de Ginger Olympus de tijd en ruimte moet geven om alle smaken tot hun recht te laten komen. Idealiter maak je deze gemberthee in een ruime theepot maar met een zeefje kan het uiteraard ook.

Dit is een echte slow tea. De gember en de citroenschil hebben tijd nodig om hun smaken helemaal vrij te geven, zonder dat de thee bitter wordt. Optimaal genieten van onze Ginger Olympus doe je zo:

- Meng voor gebruik alle kruiden goed door elkaar. We vullen de zakjes zorgvuldig met de hand, dus meng goed om alle kruiden zeker in de pot te hebben.

- Gebruik bij voorkeur een ruime theepot en voeg daar 2 à 3 lepels Ginger Olympus aan toe. Met 3 lepels kan je de gemberthee nog een tweede keer opgieten.

- Verwarm het water tot net onder het kookpunt (95°C is ideaal) en giet het bij de kruidenmengeling.

- Laat 10 minuten trekken voor de beste smaakontwikkeling.

Onze biologische gembertheeis een echt artisanaal product. Het Griekse bergkruid wordt met de hand geoogst en geselecteerd, de thee wordt eveneens manueel samengesteld. Zo garanderen wij jou een gezonde, 100% natuurlijke thee om heel de dag door te drinken.

Ben je ook op zoek naar het perfecte koekje voor bij je thee? Bekijk dan zeker ons aanbod artisanale vegan koekjesvan Basta Sia Buono!