Gratis verzending vanaf € 35 in België
Oh!rganic

Vegan koekjes, heerlijk voor bij de thee

Inge De Clerck

Heerlijk bij onze thee en erg origineel als eindejaarsgeschenk, dat zijn de vegan koekjes van Basta Sia Buono. Lekker, biologisch én ecologisch, het geldt zowel voor hun Italiaanse koekjes als voor onze kruidenthee. Geen wonder dat we een samenwerking met het gedreven team van Veronique en Gabriele aangingen.

No compromise on taste

Toen hun vriend en meesterpatissier Fabrizio Benassi Veronique en Gabriele liet kennismaken met zijn nieuwe creatie waren ze meteen verkocht: authentiek traditionele koekjes met een groot hart voor mens, dier en milieu. Want de koekjes werden gemaakt met 100% plantaardige ingrediënten.

Traditioneel artisanaal vegan gebak, zonder enige afbreuk te doen aan de echte smaken uit het zuiden, passend in de trend waarbij mensen steeds bewuster gaan eten. De impact van veehouderij op het milieu is enorm en meer en meer consumenten beseffen dan ook dat we echt anders moeten gaan eten als we een positief effect op onze omgeving willen hebben.

Veronique en Gabriele brachten de eerste unieke recepten mee naar België en startten in 2017 Basta Sia Buono, naar een oud Toscaans gezegde dat ‘als het maar lekker is’ betekent. Ik leerde de heerlijke koekjes kennen op een markt, waar mijn dochter aan het proeven was geslagen, en op slag fan was. Dat de koekjes biologisch een vegan zijn, ecologisch verpakt en slow baked en perfect bij onze kruidenthee passen, gaf de doorslag om Basta Sia Buono in ons aanbod op te nemen.

Vegan koekjes bij de thee

Maar waarom zijn de koekjes van Veronique en Gabriele zo bijzonder? Daar zijn volgens mij verschillende redenen voor:

  • Basta Sia Buono gebruikt authentieke recepten. En de koekjes worden helemaal ambachtelijk in België worden gemaakt.
  • Er worden vooral biologische en plantaardige ingrediënten gebruikt. Geen conserveringsmiddelen, louter een pure en eerlijke vegan samenstelling. Eens gebakken worden ze meteen naar de klant verzonden, zo zijn ze gegarandeerd vers.
  • De koekjes worden verpakt in een 100% ecologische biodegradeerbare verpakking. De impact op het milieu is zo minimaal en dat kunnen we bij Oh!rganic echt appreciëren.
  • En tenslotte is er het bakproces zelf. Deze vegan koekjes zijn slowbaked! Dat wil zeggen dat ze langzaam en op lagere temperatuur worden gebakken. Daardoor komen er veel minder schadelijke stoffen vrij en ontstaan en minder suikers.

Je vindt deze traditionele artisanale vegan koekjes met originele en ecologische verpakking in onze webshop. Daar ontdek je hun unieke smaken en wees gerust: je zal meteen begrijpen waarom wij zo blij zijn dat we het aanbod van Basta Sia Buono in ons gamma hebben. Heerlijk bij de thee, leuk om te geven, mooi om naar te kijken, maar vooral onweerstaanbaar om er stiekem zelf van te snoepen.