Gratis verzending vanaf € 35 in België
Oh!rganic
Een duurzaam, lokaal en artisanaal aanbod, daar gaan we voor. Beginnende met de heerlijke kruideninfusies van onze Griekse boeren, zijn we verschillende gelijkgestemde zielen tegengekomen, die het aanbod van Oh!rganic mee hebben uitgebreid. Dat zijn onze ‘friends’. Echte mensen, die echte producten maken, vaak met hun eigen handen en met eerlijke ingrediënten en zo duurzaam mogelijk. We stellen ze graag aan u voor!


Altea Herbs

Kruiden vol krachten

Door de grote majestueuze aanwezigheid van de natuur zelf, ontstond en bloeide het idee van Althea. Een jong opkomend bedrijf dat biologische, aromatische en medicinale gedroogde kruiden produceert en verwerkt. Altea heeft zijn wortels in het pittoreske bergdorp Polyrracho, in de prefectuur Kozani, langs de Kamvounia-bergen in de Olympus-regio. Nikos en Thanassis zetten hun bedrijf op met de visie om kruiden van uiterst hoge kwaliteit te produceren, met farmaceutische kwaliteiten en vol voedingswaarde.
Dit vanuit het grootste respect voor de natuur, het milieu en het leven zelf.

Alle gewassen worden biologisch gekweekt en met de hand geoogst en onmiddellijk gedroogd. Dit samen met de hoge hoogte waarop de akkers liggen, verzekerd en uitzonderlijke kwaliteit en aroma van kruiden.

Gedeelde waarden en visie brachten Oh!rganic en Altea tot elkaar in een nauw partnership. Oh!rganic is de vertegenwoordiger van Altea in België, Nederland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Basta sia Buono

Vegan koekjes op basis van traditionele Italiaanse recepten

Basta Sia Buono is een Toscaanse uitdrukking die betekent ‘als het maar lekker is’ BastaSiaBuono, ofte Veronique en co maken vegan koekjes op basis van traditionele, Italiaanse recepten, in hun atelier in Sint Niklaas. Italiaanse koekjes hebben vaak een eigen verhaal en dat hebben die van Basta sia Buono ook. Elk product dat ze hebben, en dat er bij zal komen, moet steeds een eerlijk product zijn, dus zonder verborgen ingrediënten of bewaarmiddelen, net zoals bij Oh!rganic. Maar bovenal moeten ze lekker zijn. De verpakking is ook heel herkenbaar en duurzaam. Het deeg wordt op lage temperatuur gebakken om de formatie van gevaarlijk verbindingen te vermijden en om het suikergehalte zo laag mogelijk te houden wat zorgt voor heerlijke koekjes.

Zelf proeven? 

L'Atelier de Jo

Handgemaakt keramiek

Handgemaakt keramiek, eenvoud in vorm en kleur, unieke stukken, artisanale glazuren zonder lood, daar staat L’atelier de Jo voor.

Als Antwerpse zocht Jo de rust op in het zuiden van Frankrijk, waar ze nu druk in de weer is met originele keramiek te maken. Voor Oh!rganic maakt ze prachtige kleurrijke tasjes, schaaltjes en mokken om in schoonheid te genieten van onze heerlijke thee en koekjes.

Benieuwd naar alle kleuren en tasjes?

Karma Karma

Energie in een potje

Het idee voor KarmaKarma ontstond onbewust tijdens de vele trips naar Nederland die Griet vroeger vaak moest doen. Het waren lange autotochten: 160 km enkele rit. Rond 8 uur stopte ze consequent in hetzelfde tankstation net over de Nederlands grens om een croissant te eten. En dit jaren lang. Een routineonderzoek waaruit bleek dat ze een te hoge bloeddruk had, werd haar wake-up call: Griet is zich toen gaan verdiepen in de invloed van voeding op de gezondheid en kwam zo tot de conclusie dat snelle suikers de boosdoener waren, en dat haar lichaam meer nood had aan verse groenten, fruit en volkoren vezels. Havermout bleek een prima broodvervanger omdat hett 100% volkoren is en bovendien gedurende uren je honger stilt maar de Tupperware doosje bleken onpraktisch. Zo kwam ze op Karma Karma: individuele porties havermout die je met wat heet water, melk of yoghurt kan klaarmaken.

Karma Karma biedt nu gezonde energie, een lang houdbare bron van eiwitten, zonder toegevoegde suikers, helemaal biologisch, in 100% composteerbare cups en ook nog eens lokaal geproduceerd. Meer hadden we bij Oh!rganic niet nodig om met Karma Karma in zee te gaan. Nou, op de smaak na dan, want die is ook overheerlijk. Zeker met een tasje kruidenthee samen als onbijt.

Goesting in een heerlijk ontbijt?

Schelle Honing

Een familietraditie in volle opmars

Twintig jaar geleden is vader Pierre De Win gestart met zijn eerste bijenkasten.  Door de jaren heen is dit uitgegroeid tot een twaalf-tal bijenkasten in de regio Kapelle op den Bos.  Een viertal jaar geleden heeft zoon Kevin zijn eerste test bijenkastje geplaatst in zijn tuin in Schelle. Hij had de microbe snel te pakken en ondertussen starten ze samen hun elfde bijenkast op. Ondertussen is ook de zus, Kim De Win, actief bezig met de bijen en focus zij zich op de kweek van bijenkoninginnen. Een familietraditie in volle opmars en waar ze trots op zijn!

Waar al die familiale passie toe leidt? Heerlijke smeuige ongepasturiseerde gemende bloemenhoning uit de regio van Schelle (Antwerpen), die koud geslingerd al het beste van honing biedt in een tasje Griekse bergthee.

Wil je graag de heerlijke honing proeven?