Gratis verzending vanaf € 35 in België
Oh!rganic

Hand geoogst is bij Oh!rganic ook echt met de hand geoogst

Inge De Clerck

Het oogstseizoen is aangebroken! Onze boeren zijn hard in de weer op het veld om onze heerlijke kruiden te oogsten. Met de hand, letterlijk. Onze Griekse bergthee, salie, tijm en oregano worden met veel liefde en aandacht geoogst en direct ter plaatse gedroogd. Zo behouden onze kruiden al hun uitzonderlijke aroma’s en werkzame stoffen.

Wist je dat de velden al vele generaties in het bezit zijn van Nikos zijn familie? Alleen zag de vorige generatie het niet meer zitten om manueel te werken, want de velden zijn te hoog en stijl om echt met machines te bewerken en de prijs die ze voor hun kruiden kregen, te laag. En zo hebben de velden een hele tijd braak gelegen. Wat de grond ten goede komt, en dus ook onze producten.

Nikos, die eerder een academische richting was uitgegaan, heeft dan vanuit zijn liefde voor zijn heimat besloten om de grond volgens biologische principes te gaan bewerken. Zo helpt hij niet alleen mee aan het natuurbehoud, maar is het toch terug rendabel om manueel te werken.

Door het plukken eerder dan oogsten, verzekeren we dat er in onze kruiden geen TA’s (alkaloïden) zitten. Hierover kan je meer lezen in onze eerdere blog.

Ga je op vakantie in het Noorden van Griekenland deze zomer? Ga dan zeker eens langs op onze velden. Het is een prachtige ongerepte regio.

Of ben je op zoek naar een leuke vrijwilligersactiviteit in de lente/zomer? Ook dat kan! Geef ons een seintje via info@ohrganic.be en we bezorgen je alle informatie.