Gratis verzending vanaf € 35 in België
Oh!rganic

Niks zo rustgevends als even op de pauzeknop drukken

Saar

Blog van Saar, mama van Mira en Jack en oprichtster van GreenKit.

Toen ik zwanger was en ik wat nood had aan me-time, dan dacht ik spontaan aan een kopje thee. Niks zo rustgevends als even op de pauzeknop drukken en je rustig neerzetten met een kopje thee in je hand. Zelfs op warme dagen zal het je lijf goed doen. Want wist je dat koude dranken je lichaam het signaal geven dat het zelf extra z’n best moet doen om zichzelf op te warmen? Beter iets warms drinken dus, dan doet je lichaam net het tegenovergestelde.

Als ik nu, als mama, aan me-time denk, dan past daar nog steeds prima een kopje thee bij. Of liever nog, een kruideninfusie. En dan ga ik graag voor kwaliteit. Gezond genieten van het beste van de natuur.

Niet elke thee is geschikt!

Als je zwanger bent, dan kan je best alkaloïden vermijden, want dat is niet goed voor je lijf en dat van je baby. Hoe zit dat juist? Alkaloïden zijn natuurlijke stoffen die planten – vooral onkruid –  gebruiken als een soort afweermiddel tegen hun natuurlijke vijanden. Slim gezien, iets lastiger voor ons. Want dat onkruid komt bij het oogsten wel eens tussen de kruiden terecht en wordt dan mee vermalen.

Kruideninfusie van Oh!rganic

In de kruiden en thee van Oh!rganic kom je geen alkaloïden tegen. Hoe ze dat voor mekaar krijgen? Ze werken samen met Altea in Griekenland. Al hun kruiden worden met de hand geoogst en zo kunnen ze het onkruid makkelijk verwijderen. Een heel arbeidsintensief werk, maar zo is er een extra controle dat er niets onder de kruideninfusie belandt wat er niet thuis hoort. Omdat ze er bij Oh!rganic écht een punt van maken, hebben ze zelfs een jaarlijkse analyse van hun tijm en salie en oregano. En dat ze enkel biologische producten aanbieden, dat spreekt voor zich!

Griekse bergthee

Had jij al eens gehoord van Griekse bergthee? Ik ook niet. Deze Griekse bergthee – of Pure Olympus – is één van de paradepaardjes van Oh!rganic. Meer nog, het was de kruideninfusie die ervoor zorgde dat Inge zelf helemaal verknocht geraakte aan wat het Griekse Altea te bieden had en haar de stap deed nemen om met Oh!rganic te starten zodat ook anderen ervan kunnen proeven.

Pure Olympus is kruidig, fris-zurig en zacht. Het bevat ook geen theïne. Maar dan weer wel veel antioxidanten, wat goed is voor je weerstand tijdens de zwangerschap en erna natuurlijk. Top, he.

Ook lekker fris

Sla je toch liever dat advies van warme dranken tijdens de warme dagen in de wind? Ik begrijp je helemaal, hoor 😉 Dan tover je de overheerlijke thee Pure Olympus toch gewoon om in een heerlijke verfrissende ice tea! Met een beetje honing, citroen of sinaasappel heb je zo elke zoetebek mee voor dit heerlijke frisse drankje. Wedden dat jij én je kleine uk er samen van zullen genieten?

Dit blogbericht kwam er dankzij de samenwerking tussen Oh!rganic en GreenKit. In de 4e editie van GreenKit vind je via de groeimeter een kortingscodes! www.greenkit.be