Gratis verzending vanaf € 35 in België
Oh!rganic

Oregano, lekker in de keuken, goed voor je gezondheid

Inge De Clerck

Oregano is een kruid dat afkomstig is uit de mediterrane regio en het wordt vaak gebruikt als smaakmaker in de keuken. Op je Griekse salade, als onmisbaar kruid in je tomatensaus, of op je pizza... Het heeft echter ook verschillende gezondheidsvoordelen en wordt al eeuwenlang gebruikt vanwege de vele medicinale eigenschappen. Daar gaan we in dit artikel graag even dieper op in.

Hier zijn enkele van de belangrijkste gezondheidsvoordelen van oregano :

- Antioxidant activiteit: Oregano bevat hoge niveaus van antioxidanten, waaronder fenolische zuren en flavonoïden, die helpen om schade door vrije radicalen in het lichaam te verminderen en te voorkomen.

- Ontstekingsremmende eigenschappen: Oregano bevat ook verschillende verbindingen, waaronder carvacrol en thymol, die ontstekingsremmende eigenschappen hebben en kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam.

- Antimicrobiële werking: Oregano heeft antimicrobiële eigenschappen en kan helpen bij het bestrijden van bacteriën en schimmels, inclusief bepaalde soorten die infecties kunnen veroorzaken.

- Digestieve gezondheid: Oregano kan ook helpen bij de spijsvertering en het verlichten van spijsverteringsproblemen zoals maagkrampen, diarree en indigestie.

Oregano werd al duizenden jaren geleden door de oude Grieken en Romeinen gebruikt vanwege de medicinale eigenschappen. Het werd gebruikt als een antisepticum, een middel tegen hoest en verkoudheid, en als een behandeling voor maagproblemen. Oregano-olie werd ook gebruikt om wonden en huidinfecties te behandelen.

Kortom, oregano heeft verschillende gezondheidsvoordelen en heeft een lange geschiedenis van gebruik als een natuurlijke remedie voor verschillende kwalen. Het kan op verschillende manieren worden geconsumeerd, waaronder als kruid in gerechten, als oregano-olie, of als supplement in capsulevorm.

Bij Oh!rganic verkopen we het gedroogde kruid, recht van het veld. Al onze kruiden worden met de hand geoogst en verwerkt, zijn biologisch en vrij van PA's.

#oregano #antioxidants #kruidengeneeskunde #spijsvertering #biologisch #korteketen