Gratis verzending vanaf € 35 in België
Oh!rganic

Waar we voor gaan

 

Met producten van Oh!rganic verrijk je niet alleen je gerechten en verzorg je je lichaam, je draagt ook bij aan het welzijn van de planeet en de gemeenschap.

Oh!rganic werkt rechtstreeks samen met coöperatieve boeren en producenten die onze duurzame waarden delen.
Onze kruiden worden biologische vrij van pesticiden gekweekt en worden lokaal verpakt. De verpakking is steeds zo duurzaam mogelijk.
De (h)eerlijke Griekse bergthee en kruideninfusies zijn allemaal biologisch en vegan. Ook onze accessoires zijn zo duurzaam mogelijk, zoals lokaal glas, handgemaakt en loodvrije keramiek, accessoires die het gebruik aan wegwerptheezakjes voorkomen…
Honing is lokaal en komt recht van de imker. (lees meer)

 

 

Heerlijke kruiden recht van op het veld en met de hand geoogst

Heerlijke kruiden recht van op het veld en met de hand geoogst

Nieuws & Recepten

18 mei 2022: Eco Wednesday

Ben jij op zoek naar ecologische producten? Of misschien webshops die werken met duurzame verpakkingen? Of webshops die hun producten “bewust bezorgen”?Zoek niet verder, want vandaag is het Eco Wednesday en wij doen mee!
Dit is een dag waarop je duurzaam en met korting kan shoppen bij ecologische webshops. Natuurlijk mocht onze webshop hier niet bij ontbreken!

Gemakkelijk op één platform!

Op één en hetzelfde platform ontdek je allerlei duurzame webshops. Zo kan jij van de ene duurzame webshop naar de andere snel en gemakkelijk winkelen. Wij leggen jou ook speciaal in de watten met fijne acties en attenties. Spot onze korting op: www.ecowednesday.be

Mooie kortingen en leuke aanbiedingen

Je geniet gedurende 24 uur langvan mooie kortingen en leuke aanbiedingen bij webshops die duurzaam werken en/of duurzame producten of diensten aanbieden. Deze editie staan wij ook in de kijker als ecologische webshop!

Bij webshops met een groen hart

Gedaan met zoeken en onderzoeken of een webshop wel betrouwbaar, eerlijk en duurzaam werkt. Op Eco Wednesday ben je zeker dat ze dat àllemaal doen. Want dan zet SafeShops.be specifiek die webshops in de kijker die duurzaam werken en/of duurzame producten aanbieden.

Veel Shopplezier!

1 min.

Biologische tijm: ook als thee! Een ideale boost voor je weerstand in de winter

Tijdens de kille herfstdagen en met de winter in het verschiet is het goed om ons extra te beschermen tegen de typische kwaaltjes van het najaar. En eigenlijk hoeven we helemaal niet ver te zoeken naar natuurlijke middelen om onze weerstand te vergroten. Er zijn verschillende gekende kruiden waarmee we ons lichaam een groot plezier doen. Ontdek hier de voordelen van biologische tijm. En we geven je ook het recept voor een heerlijk kopje verkwikkende en helende tijmthee.

Biologische tijm: de belangrijkste eigenschappen

Hoewel het één van de meest gekende kruiden in onze keuken is staan we toch te weinig stil bij de kracht van tijm. Want naast zijn heerlijke geur en smaak heeft tijm nog tal van andere bijzondere eigenschappen:

  • Bron van ijzer: daardoor heeft tijm een positief effect op je bloed. Maar het bevat ook tal van andere goede mineralen zoals zink en magnesium. En bovendien is het een bron van vitamine B en E.
  • Middel tegen keelpijn: tijm werkt verzachtend bij een geïrriteerde keel, een van de meest typische winter kwaaltjes. Dat komt omdat tijm slijmoplossend werkt en dus de luchtwegen weer vrijmaakt. Het is trouwens ook een goede ontstekingsremmer die vaak bij tandvleesontsteking wordt gebruikt.
  • Een oppepper voor de maag: weinig eetlust? Slap gevoel? Tijm is een uitstekende eetlustopwekker. Het heeft ook een direct effect op de neurostransmitters wat een positieve invloed heeft op je humeur.

Biologische tijm is dus veel meer dan enkel een smaakmaker in de keuken. Dit kruid heeft heel wat krachten om ons lichaam te versterken. En bovendien zijn er verschillende manieren om tijm te gebruiken.

Hoe tijm gebruiken?

Meestal gebruiken we tijm in de keuken. Het is het perfecte kruid bij lamsvlees, zuiderse gerechten of stoofpotjes en mag ook niet ontbreken in tal van sauzen. Verse of gedroogde biologische tijm mag in geen enkele keuken ontbreken.

Uit de jonge blaadjes en bloemen wordt eveneens tijmolie gedistilleerd. Het belangrijke Thymol bestanddeel in de olie is een erg goede ontstekingsremmer en geeft je een mentale oppepper. Tijmolie distilleren is niet zo makkelijk zelf te doen, maar gelukkig haal je uit zelfgemaakte tijmthee ook veel voordelen.

Zelf tijmthee maken is helemaal niet moeilijk. Het is wel belangrijk om met goede biologische tijm te werken en de hoeveelheden te respecteren. Anders kan de thee erg bitter worden. Met dit recept maak je een heerlijke en helende tijmthee:

Wat heb je nodig:

  • 250 ml water
  • Twee koffielepels biologische tijm
  • Een lepeltje lokale honing

Zo ga je ermee aan de slag:

Breng het water aan de kook en voeg tijm toe. Laat die twee à drie minuten zachtjes mee koken en zeef vervolgens de thee. Giet de thee in een kopje en laat even afkoelen. Voeg dan een lepeltje honing toe. Let op: doe de honing niet te snel bij de thee. Wanneer het water nog te warm is worden de enzymen afgebroken en verliest de honing zijn waardevolle eigenschappen.

En nu genieten van een heerlijk kopje tijmthee, trouwens ook een perfect alternatief voor koffie in de ochtend! Bekijk zeker ook onze Herbal Olympus, die naast tijm ook salie en Grieks bergkruid bevat. De ultieme boost tegen winterse verkoudheden!

2 min.

Bircher Muesli met Griekse bergthe

Deze tip kreeg ik van Kristien, een grote fan van onze Griekse bergthee. Zij vervangt de (plantaardige) melk van haar bircher muesli door afgekoelde Pure Olympus Griekse bergthee waardoor je ontbijt een kruidige dimensie krijgt. Zeker het proberen waard als je graag van een stevig havermout ontbijt geniet.

Voor 2 personen

  • 50 gram havermout
  • 150 milliliter Griekse bergthee (afgekoelde Pure Olympus)
  • 1 kleine appel geraspt
  • 5 eetlepels gemengde noten/rozijnen/pitten/zaden - naar smaak
  • 1 eetlepel ahornsiroop (optioneel)
  • 1/2de theelepel kaneel

Voor de afwerking

  • 2-3 eetlepels (plantaardige of Griekse) romige yoghurt
  • Blauwe bessen
  • Amandelschaafsel

Instructies

1. Rasp de appel.

2. Voeg de appel met alle basisingrediënten toe aan een kom en meng goed.

3. Doe alles in een afsluitbare pot en zet deze een nachtje in de koelkast om te weken

4. Om te serveren: verdeel de bircher muesli over twee kommen.

5. Wil je het toch liever warm eten, dan kan je het op dit punt verwarmen.

6. Serveer de bircher muesli met blauwe bessen, amandelschaafsel en een paar lepels romige yoghurt.

7. Bewaren kan tot 4 dagen in een afgedekte kom in de koelkast.

1 min.

Blijf op de hoogte!