Gratis verzending vanaf € 35 in België
Oh!rganic

Honing, goed voor ons en de natuur, met dank aan de bij en de imker

Inge De Clerck

Op 20 mei is het Wereld Bijendag, een dag om de bij te eren en ook de zoete en heerlijke nectar te vieren die door bijen wordt geproduceerd. Maar de bij is zo veel meer dan de leverancier van heerlijke honing. Ze is essentieel voor ons lokale ecosysteem.

Door lokale honing te kopen, steun je ook de lokale economie en de bijenpopulatie. En dat is hoogst nodig! Bijen spelen een cruciale rol in ons ecosysteem en we hebben te maken met dalende populaties en ook wel ziektes. Dus het ondersteunen van lokale imkers kan helpen om de bijen te beschermen en hun belangrijke werk voort te zetten.

Maar even over de honing…Naast een heerlijke zoetstof is honing veel meer. Honing biedt ook veel gezondheidsvoordelen. Het consumeren van lokale honing kan zelfs nog meer voordelen hebben dan honing die van elders wordt geïmporteerd. Lokale honing wordt geproduceerd door bijen die in je eigen regio leven en het stuifmeel verzamelen van de bloemen in die omgeving. Dit kan helpen bij het opbouwen van je immuunsysteem en het verminderen van allergieën, want je wordt blootgesteld aan lokale pollen. Bovendien bevat lokale honing als hij van een goede imker komt, geen toegevoegde suiker, wat wel het geval kan zijn bij geïmporteerde honing, wat het dus een veel gezondere optie maakt.

Bij Oh!rganic werken we samen met imker Kevin uit Schelle. Zijn kasten staan onder andere op Plukboerderij Zinckval waar de bijen genieten van het heerlijke biologische stuifmeel waardoor wij dan weer van de vruchten mogen eten van hun werk. Kevin is niet de eerste generatie imker. Twintig jaar geleden is vader Pierre De Win gestart met zijn eerste bijenkasten. Door de jaren heen is dit uitgegroeid tot een twaalf-tal bijenkasten in de regio Kapelle op den Bos. Een aantal jaar geleden heeft zoon Kevin zijn eerste test bijenkastje geplaatst in zijn tuin in Schelle. Hij had de microbe snel te pakken en ondertussen werken ze samen verder. Ondertussen is ook de zus, Kim De Win, actief bezig met de bijen en focus zij zich op de kweek van bijenkoninginnen. Een familietraditie in volle opmars en waar ze trots op zijn!
Waar al die familiale passie toe leidt? Heerlijke smeuïge ongepasturiseerde gemende bloemenhoning uit de regio van Schelle (Antwerpen), die koud geslingerd al het beste van honing biedt in een tasje Griekse bergthee.

Denk dus bij de volgende schep honing in je thee even aan de bijen, de locale imkers en de bijdragen die zij leveren aan ons ecosysteem.

Wil je graag de heerlijke honing proeven? Hij is te verkrijgen in de webshop van Oh!rganic.

#Wereldbijendag #LokaleHoning #BijenBeschermen #ongepasturiseerdehoning #honingzondertoegevoegdesuikers