Gratis verzending vanaf € 35 in België
Oh!rganic

Hoe schadelijk zijn alkaloïden in kruiden?

Heel wat planten bevatten van nature gifstoffen - pyrrolizidine alkaloïden of PA’s - die hen beschermen tegen natuurlijke vijanden. Er bestaan ruim 500 van die stoffen en ze komen voor in meer dan 6.000 plantensoorten, waaronder ook veel onkruiden op het veld. En onbewust consumeren we deze stoffen, hoewel ze voor de mens gevaarlijk kunnen zijn. Maar wat zijn die zogenaamde PA’s eigenlijk en hoe gevaarlijk zijn ze? En hoe zit het met alkaloïden in onze eigen biologische kruiden? Dat leggen we je graag uit in dit artikel.

Winterse warme cocktail

Recept Warme Rum Cocktail op basis van thee van Grieks bergkruid. Op zoek naar een een heerlijke warme drank om het jaar mee in te zetten, én je weerstand te boosten? Deze cocktail op basis van thee van Grieks bergkruid met rum brengt je direct in winterse feeststemming en is de ideale compagnon tijdens een frisse wandeling in het bos of park.

Handgemaakt keramiek: een uniek geschenk

Ben je nog op zoek naar een origineel geschenk voor familie, vrienden of gewoon voor jezelf? Verras dan met een uniek stuk handgemaakt keramiek van L’atelier de Jo. Keramiek ontwerpster Jo Haazen maakte een reeks tasjes om helemaal in stijl van onze kruidenthee te genieten, enkel bij ons te koop.

Vegan koekjes, heerlijk voor bij de thee

Heerlijk bij onze thee en erg origineel als eindejaarsgeschenk, dat zijn de vegan koekjes van Basta Sia Buono. Lekker, biologisch én ecologisch, het geldt zowel voor hun Italiaanse koekjes als voor onze kruidenthee. Geen wonder dat we een samenwerking met het gedreven team van Veronique en Gabriele aangingen.

Zelf hoestsiroop maken met tijm

We hadden het eerder al over de vele voordelen van tijm. De helende werking van tijm op irritaties in de keel is bekend. Het ontstekingsremmend bestanddeel Thymon wordt vaak gebruikt in middeltjes tegen keelpijn en verkoudheden voor zijn buitengewone eigenschappen. En je hoeft niet naar de apotheek om van de voordelen te genieten.

Biologische tijm: ook als thee! Een ideale boost voor je weerstand in de winter

Tijdens de kille herfstdagen en met de winter in het verschiet is het goed om ons extra te beschermen tegen de typische kwaaltjes van het najaar. En eigenlijk hoeven we helemaal niet ver te zoeken naar natuurlijke middelen om onze weerstand te vergroten. Er zijn verschillende gekende kruiden waarmee we ons lichaam een groot plezier doen. Ontdek hier de voordelen van biologische tijm. En we geven je ook het recept voor een heerlijk kopje verkwikkende en helende tijmthee.